Skip to content

Ανιματέρ για παιδικό πάρτυ: 8 Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι ο ανιματέρ;

Ανιματέρ σημαίνει “διασκεδαστής, εμψυχωτής” και προέρχεται από τη γαλλική λέξη “animateur “. Μπορούμε να συναντήσουμε ανιματέρ σε παιδικά πάρτυ ως κλόουν ή μάγους και σε διάφορες εκδηλώσεις για παιδιά, όπως γάμους και βαπτίσεις.

Γιατί να προσλάβω ανιματέρ για παιδικό πάρτυ;

Μερικά πλεονεκτήματα και οφέλη που έχει η πρόσληψη ανιματέρ, κλόουν ή μάγου-ταχυδακτυλουργού είναι τα εξής:
 1. Μπορείτε να είστε ήσυχοι, αφού τα παιδιά σας είναι απασχολημένα δημιουργικά. Εφόσον ο ανιματέρ έχει αναλάβει τη διασκέδαση των παιδιών, εσείς μπορείτε να είστε ήσυχοι και να διασκεδάσετε με την παρέα σας ως ενήλικες.
 2. Ο ανιματέρ μπορεί να ενώσει διαφορετικά παιδιά και μάλιστα με δημιουργικό τρόπο. Για να κρατήσεις το ενδιαφέρον σε 2-3 παιδιά είναι ήδη αρκετά δύσκολο. Φανταστείτε να πρέπει να το κάνετε για 10, 20 ή και 30 παιδιά ταυτόχρονα. Ευτυχώς ο ανιματέρ μπορεί να διατηρήσει το ενδιαφέρον των παιδιών, αλλά και να κρατήσει τα πράγματα υπό έλεγχο, αν τα πράγματα αγριέψουν!
 3. Ο ανιματέρ μπορεί να ντυθεί ως ο αγαπημένος ήρωας του παιδιού που γιορτάζει. Είτε η κόρη σας λατρεύει τις πριγκίπισσες, είτε ο γιος σας λατρεύει τα ταχυδακτυλουργικά κόλπα, απλά ζητήστε το και είναι σίγουρο ότι θα ξετρελαθεί το μικρό σας!
 4. Το παιδί σας θα αισθάνεται μοναδικό. Είναι υπέροχο το συναίσθημα που θα αισθάνεται το παιδί σας από την παρουσία του ανιματέρ που θα διασκεδάσει εκείνο και την παρέα του. Του δείχνετε ότι το φροντίζετε και το αγαπάτε!

Τι υπηρεσίες προσφέρει ένας ανιματέρ για παιδικό πάρτυ;

Οι ανιματέρ μπορούν να προσφέρουν πολλές υπηρεσίες όπως:
Διαλέξτε, λοιπόν, εσείς ό,τι επιθυμείτε για το πάρτυ του παιδιού σας!
ανιματερ για παιδικο παρτυ στο σπιτι

Πόσο κοστίζει ένας ανιματέρ κλόουν για παιδικό πάρτυ;

Η απάντηση είναι “εξαρτάται“. Σε γενικές γραμμές, όμως τα βασικά μοντέλα κοστολόγησης είναι τα εξής:
 • Χρέωση με την ώρα ένα προκαθορισμένο ποσό
 • Χρέωση ανά εκδήλωση ένα προκαθορισμένο ποσό, ανεξάρτητα από τη διάρκεια της εκδήλωσης ή του πάρτυ.
 • Επιπλέον χρεώσεις ανάλογα με τις υπηρεσίες όπως: μεγαλοφιγούρες, μπαλονοκατασκευές, ξυλοπόδαροι, face painting, μαλλί της γριάς, ομαδικά παιχνίδια, μουσικοχορευτικά παιχνίδια, θεματικές δραστηριότητες, στολές με ήρωες κ.ά.
 
Επιπλέον, η τελική τιμή θα καθοριστεί από την εμπειρία και τη φήμη του ανιματέρ αλλά και από το σύνολο των επιπλέον υπηρεσιών που προσφέρει.
Ακόμα, η εποχή που θα επιλέξετε για το πάρτυ σας ίσως παίξει ρόλο στην τιμή, γιατί μπορεί να δυσκολευτείτε να “κλείσετε” τον επαγγελματία που θέλετε, αν έχει πολλές εκδηλώσεις να καλύψει.

Σε ποιες ηλικίες είναι κατάλληλος ένας ανιματέρ για παιδικό πάρτυ;

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει κανένας ηλικιακός περιορισμός!
Υπάρχουν πολύ καλοί επαγγελματίες ανιματέρ και κλόουν που μπορούν να σας προτείνουν συγκεκριμένα πακέτα υπηρεσιών, προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντα και στην ηλικιακή κατηγορία των παιδιών που θα διασκεδάσουν.

Πόση ώρα διαρκεί μια παράσταση από έναν ανιματέρ;

Μια παράσταση – show από έναν ανιματέρ μπορεί να κρατήσει όσο θέλετε 🙂
Εξαρτάται από τη συμφωνία που έχετε κάνει μαζί του. Μπορεί, για παράδειγμα, η παράσταση να διαρκεί 1 ώρα και να υπάρχει επιπλέον χρέωση ανά μισάωρο.

Χρειάζεται να έχω ειδικό εξοπλισμό για το πάρτυ;

Συνήθως, δεν χρειάζεται να έχετε εσείς κάποιον ειδικό εξοπλισμό.
Οι ανιματέρ φροντίζουν να έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό που απαιτεί η περίσταση.
Αν θέλετε κάτι πολύ εξεζητημένο, καλό θα είναι να συννενοηθείτε πριν την εκδήλωση και τον ενημερώσετε για το χώρο και τους περιορισμούς που μπορεί να υπάρχουν.

Με ποια κριτήρια να επιλέξω ανιματέρ για παιδικό πάρτυ;

Χρειάζεται προσοχή, ψάξιμο και χρόνος για να επιλέξετε τους σωστούς επαγγελματίες ανιματέρ.
Ρωτήστε τον εαυτό σας και απαντήστε στις παρακάτω ερωτήσεις. Σίγουρα θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε σωστά!
 1. Γνωρίζει κάποιος από τον κύκλο μου το συγκεκριμένο ανιματέρ; Βεβαιωθείτε ότι ο ανιματέρ σας είναι συνεπής, προσέφερε την υπηρεσία που υποσχέθηκε, εμφανίστηκε στην ώρα του και δεν σας “κρέμασε”, είχε μαζί του ό,τι χρειαζόταν και πραγματικά διασκέδασε τα παιδιά. Ρωτήστε συγγενείς και φίλους σας για την εμπειρία τους.
 2. Πόσο καλή σχέση έχει με τα παιδιά; Δε θέλετε να βρεθείτε προ εκπλήξεως και να προσλάβετε έναν ανιματέρ που αδιαφορεί για τα παιδιά. Θέλετε κάποιον που θα καταφέρει να ενώσει τα παιδιά σε ομαδικά παιχνίδια και να περάσουν όμορφα.
 3. Πόσο μακριά είναι η έδρα του; Μπορεί να μετακινηθεί και να ταξιδέψει; Συνήθως, στην Κρήτη, οι επαγγελματίες ανιματέρ, μάγοι και κλόουν, μπορούν να ταξιδέψουν εκτός του νομού τους με ευκολία.
 4. Πόσα χρήματα μπορώ να διαθέσω για ανιματέρ και κλόουν; Το budget σας θα καθορίσει και τις επιλογές σας. Αφού έχετε ξεκάθαρα στο μυαλό σας τι, πού και πώς θα γίνει σε σχέση με την εκδήλωσή σας, κάντε μια έρευνα αγοράς και ζητήστε τιμές.
 5. Έχει ο ανιματέρ ιστοσελίδα, social media που δείχνει τη δουλειά του; Συνήθως, οι σοβαροί επαγγελματίες έχουν την προσωπική τους ιστοσελίδα-website για να μπορούν να δείχνουν τις υπηρεσίες τους και να προβάλουν τη δουλειά τους. Το ίδιο ισχύει και για τα social media όπως facebook, instagram. Οι επαγγελματίες ανιματέρ που προσέχουν την ψηφιακή τους παρουσία είναι, συνήθως, πιο αξιόπιστοι και προτιμώνται.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ